Divat,  Divatcégek

Manolo Blahnik, avagy a megvalósult álom

Kislány korom óta szerelmese voltam a cipőknek, és ez a szerelem azóta sem hanyatlott el. A évek alatt, ahogy felnőttem egyre több cipővel lettem gazdagabb, és egyre több álombeli cipő került fel a képzeletbeli kívánság listámra. Mint minden igazi cipőimádó számára, így nekem is a Manolo Blahnik cipők jelentik a cipők netovábbját. Első látásra igazi szerelem, mikor valaki megpillantja az első Manolo cipőjét egy filmben vagy az újságokban.  A cipőmárka évtizedek óta képezi minden nő álmát, és kényezteti el azon szerencsések lábát, akik meg tudják fizetni ezeket a szépséges lábbeliket. Manolo Blahnik az egyik legismertebb cipőtervezői, minden egyes általa tervezett darab magán viseli kézjegyét, és eleganciájával kápráztatja el szerelmeseit.  Az által tervezett cipők önmagában egy művészi alkotások, és mint szobrász formálja minden darabot illeszkedve a nő láb formájához. A mai napik a híres mester féltő gondossággal vesz részt minden egyes darab elkészítési munkálataiban, és csakis a legtökéletesebb munkák kerülhetnek ki a kezei alól.

2282f758b6da54eaec27521d1f5e9604

Manolo 1942-ben látta meg a napvilágot a Kanári-szigeteken. A gazdag diplomata szülei számára már hamar kiderült, hogy a fiúk nem fogja tovább folytatni szülei munkáját, hiszen művészi hajlama hamar megmutatkozott. A cseh apától és spanyol anyától született fiú magántanulóként, szülei otthon taníttatták. A divat szeretetét anyján keresztül ismerte meg, hiszen öltözködésében mindig híven követte a legfrissebb trendeket. A fiatal Manolo Genovai egyetemen kezdte el tanulmányit politika és jogtudomány szakon, majd szakot váltott és irodalomból és építészetből diplomázott. 1965-ben Párizsba költözött, hogy művészetet tanuljon. Egy ruhabolt eladójaként csöppent bele a divat világába, ahonnét többet nem akart szabadulni. Eldöntötte, divattervező lesz. 1970-ben New Yorkba látogatott, ahol a híres Diana Vreeland, az Amerikai Vogue akkori főszerkesztőjével találkozott. Terveit látva bátorította Manolo-t, hogy a cipő tervezés irányába induljon el. Egy évig a legnagyobb mesterektől tanulta meg a szakma csínját-bínját, emellett a legújabb gyártási folyamatokkal is megismerkedett. 1971-ben kezdte el saját cipői tervezését Londonban. Egy évre rá Ossie Clark tervező, London akkori leghíresebb tervezője használta fel cipőit a divatbemutatóján. A bemutató hatalmas sikert hozott számára, a közönség megismerkedett a Manolo Blahnik névvel. 1973-ban nyitotta meg első üzletét London Chelsea negyedében.

manolo-blahnik-shoes-3

Hamarosan a márka külföldi, hódító útjára indult, elsőként az amerikai Bloomingdales üzletekben jelentek meg a márka darabjai, majd üzlete nyílt New Yorkban, a Madison Avenue-n. A nyolcvanas években sok nagy divattervezővel dolgozott együtt, mint például a Calvin Kleinnal A márka világkörüli hódító útra indult, és mára már Las Vegas-ban, Dublinban, Athenban, Madridban, Istanbul-ban, Dubai-ban, Hong Kongban, Singapore-ban és Stockholmban is megtalálhatóak az üzletei. A márka ismertségét a folyamatos médiában való jelenlét is elősegítette, és mára már a világ minden részén ismerik a Manolo Blahnik nevet. A legnagyobb hírnevet a Szex és New York sorozatban való szereplése hoztam meg, mint Kerry, az újságírónő kedvenc cipőmárkája. Emellett népszerűségét olyan filmek és sorozatok növelték, mint a Szex és New York film, Marie Antoinette, Alkonyat: Hajnalhasadás. Az egyre növekvő hírnév mellett azonban a cég folyamatosan fenn tudta tartani a híres minőségét és egyediségét. Az évek során sok ország ismerte el a tervező zsenialitását, és díjazta a munkásságát

501724724_product_1

Manolo művészi gondossággal alkotja meg cipőit, melyekre az elegancia, esztétika, pontosság és egyensúly jellemző. A cipő formája oly tökéletesen idomul a női lábhoz, hogy az a legnagyobb mértékben segítse elő a női láb kényelmet és a mindennapi viseletet. A cipőken fellelhető minták, formák, és díszítések minden egyedi, és utánozhatatlan, és ezek által minden cipő magán viseli a márka egyedi jellegzetességeit. Egy-egy darab pedig már-már ikonikussá vált. Az eleinte klasszikus vonalakat követő márka, mára már kollekcióiban szinte minden stílusban sorakoztat fel cipőket, hogy mindenki megtalálhassa a magához illőt. Emellett továbbra is megtartották a legkedveltebb formákat is. A limitált kiadású cipők mindegyike kifinomult precizitással és odafigyeléssel készül, és minden elkészült darab egy valódi műremek. A luxusmárka mára a gazdasági elit legkedveltebb cipőmárkájává nőtte ki magát, és ezzel egy időben nők millióinak álmává is. Emellett, ha hihetünk Madonna szavának, a Manolo Blahnik cipők jobbak a szexnél, ráadásul tovább is tartanak.

Eliza

manoloblahnik2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.