Divat

A tökéletes melltartó

A tökéletes melltartó megtalálása igen nehéz feladat a nők számára, és néha évekbe is telik, amíg rátalálunk egy igazán kényelmes darabra. Sokan nem a megfelelő méretet és kosarat hordják, ami nem csak kényelmetlenséget okoz viselőjének, de egészségügyi szempontból sem segíti a mell súlyának megtartását. Legrosszabb esetben pedig kényelmetlenséget és fájdalmat is okozhat egy rosszul választott darab, miközben a megfelelő darabokra találva, meg se érezzük, hogy viselünk valamit a ruha alatt. Ezért is fontos, hogy tisztában legyünk saját méreteinkkel, és azzal mire kell odafigyelni a boltok polcai előtt válogatva. Ezért elhoztam nektek pár szempontot, amik alapján Ti is megtalálhatjátok a nektek megfelelő darabot.

Kosár

A megfelelő kosárméret megtalálása azért is fontos, hogy a melltartó ne nyomja sehol a mellet, mert az egészségügyileg károsíthatja a szöveteket. A megfelelő méret pedig a kényelem mellett, tartást is ad kebleinknek és szép formát kölcsönöz nekik, amellyel minden férfi utánunk fog fordulni az utcákon. Fontos, hogy a kosár a mell alá érjen, alóla és felette se bukjon ki a kebel. Az sem megfelelő, ha nagyobb számot választunk, hiszen ilyenkor a kosár eláll a mellünktől, és nem fedi azt kellőképpen. Ilyen esetben fordulhat elő, hogy felülről beláthatnak a pólónk alá és kivillannak a bimbók. Mindenképp próbáljuk megtalálni a kebleinkre legmegfelelőbb kosarat, és akkor a megfelelő hatást tudjuk elérni. Ha két méret egyike se passzol teljesen, érdemes kisebb körmérettel rendelkező változatot felpróbálni, mert néha kis mértékben a körméretet is befolyásolja a kosár mérete.

A megfelelő körméret.

Sokan tévesen hiszik azt, hogy a méretezésben a mell alatti méretet kell nézni a melltartó választásánál. Azonban a szám nem azzal a mérettel egyezik meg, hanem a mell alatti körméret és a mellbőség átlagával. Így természetesen sok esetben sokkal nagyobb méretre van szükség, mint amit alapvetően gondolnánk. A körméret tökéletes eltalálása pedig nagyban segíti a kényelmet, hiszen így nem vág be a pánt sehol, hanem tökéletes kényelmet és tartást biztosít. Fontos, ha túl laza, akkor nem fogjuk tudni elérni az igazi szemet gyönyörködtető hatást, valamint a súly eloszlása miatt sem szerencsés választás. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor mindenképpen próbáljunk meg több méretet is, és a legjobban igazodó mellett döntsünk.

Pántok

A melltartó elsődleges dolga a mellek súlyának elosztása, hogy a súly ne előre húzza a gerincet, hiszen az rossz tartást okoz. Ha hatalmas keblekkel rendelkezünk, és megtaláljuk a tökéletes melltartót, akkor többet nem lesz gondunk a hátfájással és a görnyedt tartással. Fontos azonban a pántok mérete is, hiszen ha túlságosan meghúzzuk, akkor szintén kényelmetlen érzést érünk el, ha pedig túl gyengék, akkor nem érjük el a megfelelő tartást. Minden esetben keressük meg a középutat, amiben kényelmesen érezzük magunkat, de a mellek is megfelelően felemelkednek. Ebben az esetben megvalósul a mellek megemelése és tartása, valamint nem mélyed a bőrünkbe sem a pánt.

Forma

A nyári szezonban, de akár egy nagyobb eseményen a ruhából kivillanó melltartó pánt vagy hátrész mindig is bonyodalmat okozhat. Hiszen a nem megfelelő melltartó nem mutat esztétikusan egy csinos ruha alatt. Fontos hogy az adott ruhához rendelkezzünk hozzá megfelelő formájú melltartóval is. Manapság szerencsére a boltok polcain rengeteg permutációját megtalálhatjuk, ami bármely fajta ruhához tud idomulni. Így a pánt nélküli melltartó tökéletes egy ejtett vállú ruhához, a nyakba akasztható változatok pedig a hát kidobósokhoz. Az évben pedig egy különleges újítással megérkeztek a pánt és hát nélküli verziók is, amik ragasztó segítségével tapadnak a bőrhöz és segítenek a mell megfelelő megemelésében, miközben diszkréten bármely furfangos ruha alatt hordhatjuk.

Optikai csalás

Sokan várják a melltartótól a csodát, hogy a kis mellükből hatalmas kebleket varázsoljanak. Természetesen manapság nagyon sok olyan melltartó áll a kisebb mérettel rendelkezők számára, hogy egy kicsit csaljanak méreteikbe, de érdemes odafigyelni, hogy ne essünk túlzásokba. Bármennyire is szeretnénk nagyobb melleket, akkor se vásároljunk a mellünknél nagyobb melltartót, mert néha pont az ellenkező hatást érjük el vele. Egy nagyobb méretben talán elállhat a mell, és még kisebbnek tűnhet, ezzel szemben a megfelelő méretet választva szépen kihangsúlyozva és domborodva pont tökéletes hatást érünk el. A pushup-os verziók esetében pedig figyeljünk oda, hogy ne nyomják a mellünket a szivacsok, hiszen az is káros hatással lehet a szövetekre. Bármennyire is látványos hatást kelthetnek, néha jobb, ha egy enyhébb kivitelűt választunk magunknak. Minden esetben legyünk tisztában méreteinkkel, és ennek megfelelően válasszunk.

 

Eliza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.