Divat,  Divatcégek

Furla

Letisztult formák, elegancia és funkcionalitás. Ez a három szó jellemzi a Furla táskamárkát. Az olasz márka közel 90 éves történethez nyúlik vissza, és szinte egyedülállóan mai napig egy család irányítása alatt áll. A magas minőség mellett az egyedülálló anyaghasználatuk és tervezésük teszik őket kifogástalanná, miközben az olasz stílusjegyeket és hagyományokat is magában hordozza minden egyes kézzel készült darabjuk.

Aldo és Margharita Furlanetto 1927-ben alapították meg első magánvállakozásukat, melyben nők számára készült bőráruval foglakoztak. Aldo sokszor tett kirándulásokat más orszgokba, hogy megismerje a nők igényeit és a legújabb trendeket. 1955-ben alapították meg Bolognában az első Furla márkaboltjukat, amelyben a legszebb európai táskamodelleket kezdték el árulni – nagy sikert hozott. 1970-ben már saját kollekciós táskáikkal álltak a nagyközönség elé és boltjukban már csakis saját márkajelzésű termékeiket értékesítették. A stafétabot átkerült az újjabb generációnak, így Giovanna a tervezést vitte tovább, míg Carló és Paplo a márka menedzselését vették át.

July 2015

A nagy világhírt a kísérletező és újító gondolkodásuk hozta meg, melyeknek köszönhetően olyan szokatlan anyagokkal is dolgoztak, mint a nejlon vagy a gumi. Emelett mindig szem előtt tartották a kiemelt minőséget, letisztultságot. Szerették volna elérni, hogy a táskáik minél nagyobb közönséghez érhessenek el, és darabjaik parktikusak és funkcionálisak maradjanak egyben. Célközönségük az erős, független nő, aki előszeretettel követi a divatot.

FURLA FW14 MASTER_SP_METROPOLIS BLUE+RED

A hatalmas sikernek köszönhetően terjeszkedni kezdtek és olyan nagyvárosokban nyitottak üzleteket, mint Róma, Párizs, New York. Ezt követően a márka már Európán kívül, Ázsiában és Amerikában is közkedveltté vált. A 2008-as évekre már 296 üzlet várta a vásárlókat. 2001-től már saját tervezésű cipőkkel is előálltak. A kedvező áraik fenntartásával érhették el azt, hogy széles vevőkörben lehessenek jelen, így még több emberhez juthasson el.

A Furla központja a kezdetek óra Bolognában maradt, ahol továbbra is a család immáron 3. generációjának kezein fut keresztül minden munkafolyamat. A Furla-család féltő gondoskodása mellett jönnek létre a mai napig a luxus táskamárka minden egyes darabja.

maxresdefault

A már hazánkban is elérhetővé vált márka időtlen eleganciájával, letisztultságával nők millióihoz érhetett el, és a mai napig az egyik legmeghatározóbb táskamárkája maradt.

Eliza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.